Boekentip:

Miracle Morning
Hal ElrodIk geef het meteen toe: ik had een enorm vooroordeel over dit boek. Een negatief vooroordeel. Ik had er namelijk wel over gehoord en ik had begrepen dat de lezers fanatieke vroege opstaanders werden die meteen van alles gaan doen ’s ochtends. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel aan vroeg opstaan.

Toch was ik nieuwsgierig genoeg om het boek te gaan lezen. Als zoveel mensen er positief over zijn, dan wil ik zelf een oordeel vormen.

En wat blijkt? Het is een enorm leuk en inspirerend boek.

Hoe zou ik er als organizer ook tegen een fijne ochtendroutine kunnen zijn? Een manier om je dag rustig te starten, met energie en overzicht, zonder stress. Want dat is precies wat het boek je geeft. Elrod noemt het life SAVERS en elke letter staat voor een fijne routine.

De onderdelen van die ochtendroutine zijn ook helemaal slow, wat mij betreft: stilte, schrijven, lezen, bewegen, allemaal dingen die prima zijn. En dingen die ik zelf ook opzoek als ik energie nodig heb.

Affirmaties ben ik wat terughoudender over, omdat voor sommige mensen affirmaties juist negatief werken. Maar als je goed leest dan gaat het eigenlijk meer over motivatie dan om klassieke affirmaties. Elrod had gewoon een A nodig voor SAVERS, net zoals hij schrijven aanduidt met ‘scribing’, omdat het anders niet past.

De V staat tot slot voor visualisatie. Hij adviseert om die 6 dingen elke dag 10 minuten te doen aan het begin van de dag. Zodat je hoofd kalm is en je focus hebt. Bovendien werk je zo consequent aan je eigen ontwikkeling. En dat heeft op zich natuurlijk al effect.

En Elrod is ook helemaal niet dogmatisch, hij benadrukt juist dat je de ochtendroutine zo kunt aanpassen dat het voor jou past. Daar houd ik van.

Het geeft ook een andere kijk op je ochtendroutine. Als organizer kijk ik vaak naar de praktische stappen die daar in horen. Maar waarom zou je er geen acties aan toevoegen die je helpen om voor jezelf te zorgen?

Sta ik nu om 6 uur op? Nou nee. Maar ik kijk zeker wat ik hiervan kan meenemen in mijn eigen ochtendroutine.

Klik hier om het boek te bestellen

Of klik op het plaatje bovenaan.

Er is ook een e-book. 


Gratis e-book


Gratis e-book Van keuzestress naar keuzevrijheid
 
Voornaam
E-mailadres*
* Als bonus ontvang je de Organizingtips van Sloworganizing
 
dit veld niet invullen s.v.p.De foto bovenaan is een paardenbloem.

De verschillende takjes van de bloem staan voor de keuzes die je hebt: wie wil je zijn? Wat hoort er bij je? Hoe wil je opruimen?

De bloem zelf is een mooi beeld van verandering: van groen, naar knop, naar gele bloem, naar pluizebol.

En dan laat de bloem de pluizen los. Het zijn zaadjes die waaien op de wind. Een symbool van loslaten.