How to be organized

Lezing

Waarom werken die praktische tips toch niet? Waarom lukt het niet om opgeruimd te leven? Waarom lukt het niet om minder spullen te krijgen of meer tijd voor jezelf?

Stop met het maken van de zoveelste to-dolijst, begin niet voor de zoveelste keer met weer een nieuw opruimsysteem. Er is een betere manier, een manier die wel blijvend resultaat geeft.

Dat is de Slow-manier voor opgeruimd leven.

Die focust niet op discipline, een plan of een systeem, maar wel op motivatie, aandacht, zelfcompassie en pauzes. En nog wat andere dingen die niets te maken hebben met praktische opruimtips.

Als opgeruimd leven lukte met alleen praktische tips, dan had iedereen allang een overizhtelijk en opgeruimd huis, zonder stapels.

Wat je nodig hebt is een ander beeld bij je spullen, bij wie je bent en wat je nodig hebt.

Als je eenmaal weet wat bij je past, kun je spullen en activiteiten loslaten die niet meer bij je horen. Dan maak je keuzes over wat je wel en niet wilt met een stevige basis. Je hoeft niet meer bang te zijn voor spijt. Je weet wat belangrijk is op dit moment.

Daar kom je achter door de vijf bouwstenen voor opgeruimd leven te volgen. Deze licht ik toe in de lezing. Dat zijn misschien niet de dingen die je verwacht.

Het begint met stilstaan en onderzoek naar je eigen kijk op je spullen. Hoe kijk je tegen je spullen, je huis en je leven aan. Het gaat om het verhaal dat je jezelf vertelt. Als je ervan overtuigd bent dat je spullen onmisbaar zijn of dat je ze niet weg mag doen, dan blijft je huis vol.

Het mooie is: dat verhaal bepaal je zelf. Daarom kun je het ook veranderen. En met een ander verhaal, kun je wel opgeruimd leven. Dat nieuwe verhaal gaat over wat je echt nodig hebt, wat er echt mist in je leven. Dat vind je niet in spullen, maar in jezelf en in je relaties met anderen.

Als je dat helder hebt, dan kun je opgeruimd leven.

Tijdens deze lezing geef ik mijn kijk op opgeruimd leven: positief, met mildheid en zelfcompassie.

De lezing duurt twee keer drie kwartier.


Interesse in een lezing over opgeruimd leven met How to be organized? Neem contact op met de auteur Yvonne de Bruin

 


Ik wil gratis Yvonne's Log ontvangen
dit veld niet invullen s.v.p.