Inspiratie bij How to be organized


Diverse boeken en auteurs hebben me geïnspireerd bij het schrijven van How to be organized.

Ter inspiratie zet ik er een aantal voor je op een rijtje.

(als je de plaatjes niet ziet, dan kun je op de onderstreepte titels klikken voor meer informatie)


Waar haal je de energie vandaan? van Hans van der Loo en Patrick Davidson

Vooral voor tips over energie heb ik veel gehad aan dit boek. Een mooi overzicht van energiebronnen, die niet alleen zitten in slaap, bewegen en eten, maar ook in motivatie en betrokkenheid. En nog veel andere dingen. Wil je meer mogelijkheden om je energie aan te vullen? Dan is dit een aanrader.

Vier vragen die je leven veranderen van Byron Katie

Als het gaat om het verhaal bij je spullen (zie bijvoorbeeld tips 39), dan is Byron Katie daarbij zeker een bron. Haar hele werk gaat over het verhaal dat je jezelf vertelt en over de vraag of dat klopt. Meestal is er ook een heel ander verhaal te vertellen, waarbij je je beter voelt. Ik heb zelf de vertaling naar spullen gemaakt, maar als je met andere vragen zit, als je anderen wilt veranderen of als je je algemeen niet zo goed voelt, dan is dit een mooi boek.

De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith

Drive van Daniel H. Pink

Het plan van je verlangen van Danielle LaPorte

Deze drie boeken hebben me vooral geïnspireerd bij de tips over je wens vinden en het idee dat het niet gaat om je spullen en ook niet om het vinden van geluk. Het gaat om betekenis vinden en zin. Dat vind je onder meer in erbij horen en leren, zoals Daniel Pink aangeeft. En het heeft dan ook meer zin om je wens te formuleren en niet meteen je doel. Omdat je een wens op meerdere manieren kunt bereiken.
Als het gaat om kiezen, dan zijn er twee wat oudere boeken die me inspireren.

De paradox van keuzes door Barry Schwartz

Wil je alles weten over kiezen? Ben je een maximaliseerder of een genoeghebber? Dit boek vertelt je hoe dat werkt in ons brein, bijvoorbeeld waarom het lastiger is om te kiezen als je meer keuze hebt en waarom je dan soms blokkeert en maar helemaal niet kiest. En het is lekker vlot geschreven, op z’n Amerikaans, met veel voorbeelden. Tip 26 in How to be organized is rechtstreeks geïnspireerd door dit boek.

10-10-10 van Susy Welch
Een inspirerend betoog over naar jezelf kijken vanuit de toekomst en hoe dat je helpt bij het maken van dagelijkse keuzes. Hoe denk je er over 10 minuten over? En over 10 dagen of 10 maanden? Dit is één van de inspiratiebronnen voor tips 32.

Dit boek is nog te koop via andere verkopers, klik op het linkje van de titel als je geïnteresseerd bent.Meer in het algemeen zijn er een aantal boeken en auteurs die me steeds weer inspireren en waarvan het lastig is om de exacte invloed te benoemen. In Nederland is dat

Ben Tiggelaar met Dromen, Durven, Doen

Nog altijd één van de helderste en bruikbaarste boeken over gedragsverandering.

In het buitenland zijn dat momenteel vooral

Ontspullen van James Wallman

Het verhaal van een trendwatcher die aantoont dat ontspullen alle kenmerken heeft van een trend en daarom wel eens steeds populairder zou kunnen worden.

Ook heb ik veel gehad aan

Nooit meer te druk van Tony Crabbe

Crabbe schrijft overtuigend dat het niet gaat om meer doen in minder tijd, maar vooral om beter doen en creatiever zijn.  En inmiddels is hiervan ook een zeer betaalbare paperback van verschenen.

Uiteraard wil ik mijn inspirator voor Sloworganizing ook vermelden: Carl Honoré. Zijn boeken Slow en The Slow Fix hebben me veel gebracht en doen dat nog steeds. Slow is nog wel verkrijgbaar, maar The Slow Fix is nooit in Nederland te koop geweest, helaas.

De links op deze pagina zijn zogenaamde 'affiliate-links'. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding ontvang van bol als je via één van deze links een boek bestelt. Ik krijg voor elk boek evenveel, dus de boeken die ik hier noem, kan ik ook echt van harte aanbevelen, dat heeft niets te maken met een eventuele vergoeding. De link staat er ook bij om het je makkelijker te maken. Maar je bent natuurlijk op geen enkele manier verplicht om wat dan ook te bestellen. De meeste van deze boeken vind je ook in de bibliotheek.


 


Nieuw boek:

How to be organized

 


 

Ontvang gratis Organizingtips:

Je ontvangt 2 x per maand de gratis Organizingtips van Sloworganizing. Zo nu en dan stuur ik mails met extra aanbiedingen. Om je welkom te heten krijg je het e-book Het verhaal van je spullen gratis bij je aanmelding.

dit veld niet invullen s.v.p.