Boeken Top 4 Najaar

Wil je dit najaar echt aan de slag, dan raad ik je natuurlijk mijn eigen boek How to be organized aan.
Daarnaast kunnen de volgende boeken je inspireren:


Elementaire gewoontes
James Clear

Gewoontes passen zo goed bij Slow, omdat ze bijna per definitie stap voor stap zijn. Aristoteles wist het al: we zijn wat we dagelijks doen. Dat komt ook in dit boek goed naar voren: als je elke dag een kleine stap herhaalt, dan gaan de resultaten veel harder dan je denkt. Ze tellen namelijk niet op, maar nemen expnentieel toe. Dat wil zeggen dat de stap van vandaag, morgen ook nog meetelt. Als je vandaag één procent beter bent, dan ben je morgen 1,01 x 0,01 beter enzovoort. Gewoontes werken als rente op rente: het wordt steeds meer als je maar rustig voortgaat.

Daarnaast benadrukt Clear ook het belang van motivatie: de gewoonte moet wel passen bij wie je bent of wilt zijn. Anders wordt het niets. Kan het slower?

Minder moeten, meer leven
Annemiek Leclair
e

Als je het boek van Tony Crabbe te dik vindt, dan is dit een meer praktische versie. Eerder verschenen er diverse artikelen in Vrij Nederland over hoe je ontploetert. Moet jij vooral van alles en lijkt niets meer spontaan te kunnen? Dan is het tijd om het anders te doen. Maar hoe doe je dat? Dat is de vraag die Leclaire probeert te beantwoorden in deze zoektocht naar meer rust en vrijdheid.

Focus aan/uit
Mark Tigchelaar

Er zijn al veel boeken over focus, maar deze is echt fijn, praktisch en helder. En beslist origineel: je raakt afgeleid omdat je te weinig input krijgt. Je hersenen hebben daardoor ruimte over om aan andere dingen te denken. Vul die ruimte op met de juiste 'ruis' en je kunt je beter concentreren.

Dat en meer helpt je om te focussen. Een meer uitgebreide recensie lees je hier

De bulletjournalmethode
Ryder Caroll


Het boek van de bedenker van het bulletjournal. Pas toen ik dit las, 'snapte' ik het bulletjournal echt. Het boek legt de nadruk op de voordelen van een bulletjournal en het gebruik. Het bevat meer tekst dan tekeningen.

Een meer uitgebreide recensie lees je hierDe links op deze pagina zijn zogenaamde 'affiliate-links'. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding ontvang van bol als je via één van deze links een boek bestelt. Ik krijg voor elk boek evenveel, dus de boeken die ik hier noem, kan ik ook echt van harte aanbevelen, dat heeft niets te maken met een eventuele vergoeding. De link staat er ook bij om het je makkelijker te maken. Maar je bent natuurlijk op geen enkele manier verplicht om wat dan ook te bestellen.


 
Ontvang gratis Organizingtips:

Je ontvangt 2 x per maand de gratis Organizingtips van Sloworganizing. Zo nu en dan stuur ik mails met extra aanbiedingen. Om je welkom te heten krijg je het e-book Het verhaal van je spullen gratis bij je aanmelding.

dit veld niet invullen s.v.p.