Drie boeken over gewoontes


Steeds beter - Gretchen Rubin

Toegankelijk en overzichtelijk boek over hoe je gewoontes leert. Ontdek wat voor gewoontetype je bent, op welke manier je een nieuwe gewoonte kunt leren en welke smoezen je allemaal gebruikt om je gewoonte maar niet te hoeven doen. Echt Amerikaans met veel voorbeelden uit het eigen leven van de schrijfster en daarom erg lekker leesbaar met bovendien goede en praktische informatie.

Bestel het boek bij bol:
Macht der gewoonte - Charles Duhigg

Uitstekend populair-wetenschappelijk boek met de actuele kennis over gewoontes en hoe dat werkt in onze hersenen. Veel voorbeelden maken het verhaal prima leesbaar. Na het lezen van dit boek weet je precies waarom je je tanden poetst (niet omdat het zo goed voor je tanden is). Geeft veel inzicht, minder praktische tips.

Bestel het boek bij bol:Je bent wat je doet - Roos Vonk

Waarom is het toch zo lastig om te veranderen? Waarom doen we maar zelden wat we echt willen? En waarom is het (vaak) belangrijker om te doen dan om te denken? Al deze vragen en meer worden beantwoord. Wat mij betreft het beste boek van Roos Vonk tot nu toe. Het vertelt precies hoe we onszelf voor de gek houden en hoe je dat kunt veranderen. Geen zelfhulp, wel onderbouwing.

Bestel het boek bij bol:
 


Ontvang gratis Organizingtips:

Je ontvangt 2 x per maand de gratis Organizingtips van Sloworganizing. Zo nu en dan stuur ik mails met extra aanbiedingen. Om je welkom te heten krijg je het e-book Het verhaal van je spullen gratis bij je aanmelding.

dit veld niet invullen s.v.p.