Home
Wat is Sloworganizing
Hoe werkt het
Aanbod
Over Yvonne
In de pers
Blog
Contact
   

Gratis Sloworganizing startpakket

E-mail: *
Voornaam: *
* Verplicht
Als bonus ontvang je het eZine van Sloworganizing.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Uit de kast: mijn favoriete organizingboeken

Het is lastig kiezen wat mijn favoriete boeken zijn. Het is een beetje afhankelijk van het moment. Maar dit zijn vier boeken die je helpen om in actie te komen en die ik zelf steeds weer uit de kast pak.

Onderaan heb ik als bonus een vijfde toegevoegd, die net uit is.  


4 Aan de slag met de huishoudcoach
door Els Jacobs

Een mooi overzicht van de belangrijkste praktische opruimtips voor in huis.  Het geeft je een soort jaarprogramma om op te ruimen, te administreren, te agenderen en te poetsen. Als je het stap voor stap volgt, dan boek je zeker vooruitgang. De toon is opgewekt en dat maakt dat je zin krijgt om aan de slag te gaan.3 Opgeruimd
door Brooks Palmer

Dit boek heeft veel overeenkomsten met mijn eigen boek Opgeruimd leven in je huis. Het gaat vooral over de emotionele kant van spullen. Wat maakt dat je zo vasthoudt aan spullen? Jíj bent belangrijk en niet je spullen, dat is het uitgangspunt. Als praktische tips bij jou niet werken, kan dit boek je veel inzicht geven.


2 Loslaten
door Jan Wolter Bijleveld en Ingeborg Deana

Loslaten van spullen en overtuigingen is een belangrijk onderdeel van Sloworganizing. Daarom hoort dit boek bij mijn favorieten. Het is ludiek en dat maakt het lekker luchtig. Het uitgangspunt is dat niets moet. Je mag alles loslaten, zelfs het loslaten zelf. Heerlijk relativerend.1 Dromen, durven, doen
door Ben Tiggelaar

Als het gaat over in actie komen, dan is dit nog altijd een perfect boek. Lekker compact en toch komt er veel aan de orde. Waarom is het zo lastig om in actie te komen? En hoe kun je dat toch doen? Het geeft je een handig stappenplan voor al je uitgestelde plannen. Of dat nou opruimen is, afvallen of een studie volgen.
Bonustip: Je bent wat je doet
door Roos Vonk

Wil je weten welke smoezen je jezelf vertelt om niet in actie te komen en wat je daar tegen kunt doen? Lees dan dit boek. Misschien een beetje confronterend, maar ook herkenbaar en praktisch voor iedereen met uitstelgedrag en moeite om te starten.PS Als je geen zin of tijd hebt om al die boeken te lezen: uiteraard vind je de inzichten uit deze boeken ook terug in mijn cursussen Opruimen stap voor stap en Basis voor Succes.

 
Online programma om zelf je huis te organiseren