Cassettes, video en audio

56-57-58cdromvideo+cassIn jullie reacties las ik over videobanden en dat bracht me op het idee om daar ook eens naar te kijken. En dan gelijk ook de cassettebandjes meenemen. Het meeste wat ik op video- en audiocassette heb is uniek, zelf opgenomen materiaal. Dat wil ik niet wegdoen. Ik dacht dus dat het niet zoveel zou zijn.

Toch is er altijd wel weer iets dat weg kan. Zo ook nu: toch een flinke stapel video en ook wat audio. En zelfs een CD-rom die nog nooit gebruikt is. Ik weet niet eens of hij het nog wel doet op de huidige computers, waarschijnlijk niet.

Toch een leuk stapeltje en drie punten voor de Loslaatuitdaging: 1 voor de video’s, 1 voor de audiocassettes en 1 voor de CD-rom.

Stand van zaken Loslaatuitdaging op 8 maart 2013:

Los te laten:           80
Losgelaten:            59

Nog los te laten:     21

De Loslaatuitdaging
Tijdens de Loslaatuitdaging laat Yvonne de Bruin van Sloworganizing 80  voorwerpen los in 80 dagen. De uitdaging loopt van 2 januari tot 22 maart 2013, in de aanloop naar de Landelijke Loslaatdag op 23 maart 2013. Verzin je eigen Loslaatuitdaging en doe mee.
Download ook de gratis Loslaattoolkit met 7 manieren om makkelijker los te laten.

3 thoughts on “Cassettes, video en audio

  1. Beste Yvonne, misschien is het een goed idee om de ‘bewaardingen’ die op video- en cassetteband staan te digitaliseren. Want de kwaliteit wordt er natuurlijk ook niet beter op naarmate de jaren verstrijken.
    Groet van J.V.

  2. Ja, dat is zeker een idee. Aan de andere kant hou ik ook wel erg van de analoge tapes. Ik denk eigenlijk dat zelfgebrande dvd’s een kortere levensduur hebben dan een goede, oude videoband.

    Het is lastig met al die verschillende formaten. Misschien nog het beste om alles op de computer te zetten, dan heb je alles bij elkaar, hoef je maar 1 ding te backuppen en ook maar 1 ding om te zetten als er weer eens een andere drager komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code