De dip (met kaarten)

Je merkt wel aan de frequentie van dit blog dat het nu wat lastiger wordt. Alle dingen die los in huis stonden en de voor de hand liggende zaken heb ik nu wel los gelaten.

Wat ik nu nog kan doen, kost meer tijd en is ook wat lastiger. Lastiger te bedenken en soms lastiger los te laten. Ik moet er meer moeite voor doen. Niet erg, maar daardoor gaat het wel wat lastiger.

Ik werd bovendien geconfronteerd met een heel andere manier van loslaten, namelijk een erg zieke vriendin. En dan is het oppassen geblazen, ik heb dan de neiging om te denken dat het me allemaal niet meer uitmaakt.

In zo’n stemming is het niet zo goed om beslissingen te nemen over wat je weg doet. Dan doe ik gegarandeerd te veel weg. Dus dan maar even een pauze.

52kaartendoosToch heb ik het weer opgepakt met mijn kaartendoos. Dat is een doos met blanco kaarten om te sturen. Handig om op voorraad te hebben, maar mijn doos was veel te vol geworden. Ik kon niet eens meer gewoon iets uitzoeken zonder de kaarten uit de doos te halen. Dat werkt natuurlijk niet.

Ik wilde een kaart sturen en zo kwam ik er achter, het leek me wel een aardig projectje.

Er zaten ook een heleboel gratis kaarten in en kaarten van jaren geleden. Die heb ik dus al die jaren niet verstuurd. De kans dat dat nog gebeurd is klein. Ook zaten er flink wat standaard kerstkaarten in. Wij maken altijd een eigen kaart, dus die komen ook nooit meer aan bod (en anders is er genoeg te koop voor weinig).

kaartendoosnaDus hoog tijd om een flinke stapel weg te doen. Nu weet ik weer wat ik nog heb en alles wat in de doos zit is ook leuk genoeg om echt op te sturen. Je ziet hier rechts hoe lekker overzichtelijk het is geworden.

Ik heb nog 17 dagen om 28 dingen los te laten, ik ben benieuwd of het gaat lukken.

Stand van zaken Loslaatuitdaging op 5 maart 2013:

Los te laten:           80
Losgelaten:            52

Nog los te laten:     28

De Loslaatuitdaging
Tijdens de Loslaatuitdaging laat Yvonne de Bruin van Sloworganizing 80  voorwerpen los in 80 dagen. De uitdaging loopt van 2 januari tot 22 maart 2013, in de aanloop naar de Landelijke Loslaatdag op 23 maart 2013. Verzin je eigen Loslaatuitdaging en doe mee.
Download ook de gratis Loslaattoolkit met 7 manieren om makkelijker los te laten.

5 thoughts on “De dip (met kaarten)

 1. Onlangs heb ik een reactie achtergelaten. Heel lang stond erbij ‘in afwachting van moderatie’, en nu is mijn reactie verdwenen. Het was naar mijn idee geen ontoelaatbare reactie maar meer een ‘kanttekening’, maar blijkbaar zijn die niet welkom!? Jammer!

  • Beste J.V.

   Wat vervelend vind ik dat! Nee hoor, alle ‘echte’ reacties laat ik gewoon toe, ook als er mensen kritisch zijn. Dat mag. Het punt is dat ik elke dag ook nogal veel spamberichten krijg met aanbiedingen voor nep-merktassen ed. Ik vrees dat ik je bericht over het hoofd heb gezien. Het is dus helemaal per ongeluk gegaan. Sorry! Als je nog weet wanneer het was, dan kan ik even in de spambak kijken en ‘m alsnog toelaten. Overigens: nu ik je eenmaal heb toegelaten, worden je volgende berichten volgens mij meteen gepubliceerd.

   Groeten,
   Yvonne

  • Ik heb ‘m al gevonden en hij is alsnog gepubliceerd. Overigens hoop ik dat de lezers van dit blog elkaar juist stimuleren. Het hoeft geen wedstrijd te zijn, maar een beetje competitie hoeft ook niet erg te zijn.

   • Beste Yvonne,

    Je excuses zijn natuurlijk aanvaard. Ik weet niet hoe jij er tegen aan kijkt maar ik hoopte waarschijnlijk dat je zou proberen de ‘beste meisjes van de klas’ wat af te remmen. Maar misschien hoeven ze helemaal niet tegen zichzelf beschermd te worden en hebben ze gewoon alleen maar de smaak te pakken en ben ik stiekem een beetje jaloers! 😉

    met vriendelijke groet,
    J.V.

 2. Ooh, Yvonne, heel herkenbaar en zo begrijpelijk, alles staat in de schaduw van een erg zieke vriendinen dat heeft alle tijd en aandacht nodig.
  Sterkte..

  Toch een goed projectje afgesloten, geeft toch een fijn gevoel, goed gedaan!
  Ik heb een kistje waar kaarten in staan, die wil ik ook onder handen nemen, ik had dezelfde gedachte: er zitten er veel in die ik toch niet meer stuur, dus loslaten die.hap 😉
  Sterkte en tot… het volgende project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code