Durf je weg te volgen

Eigenlijk is Sloworanizing mijn manier om mijn weg te vinden en te volgen. Omdat ik op die manier mijn eigen ‘rare’ ideeën kan realiseren. Omdat ik op die manier steeds meer mezelf kan zijn.

In het begin wist ik dat niet, maar ik voelde wel dat er iets zat in organizen. En achteraf kan ik zeggen dat ook het ondernemerschap mij veel gebracht heeft.

In de afgelopen 12 jaar heb ik steeds meer ontdekt wat bij me past. En dat gaat nog steeds verder. En zo werkt het voor jou ook.

De komende tijd wil ik (nog) meer focussen op inhoud, content, omdat ik het meest gelukkig ben als ik kan schrijven en als ik nieuwe informatie kan verwerken en dat om kan vormen tot iets bruikbaars voor je. Daarom begin ik ook met Slow-leven.

Ik vind mezelf best raar. Ik hou er erg van om alleen te zijn. Ik vind lezen heerlijk. Ik kan rustig een weekend alleen binnen zijn, zonder dat ik dat een probleem vindt. Ik ben gek op nadenken en uitvinden hoe dingen met elkaar samenhangen en in elkaar passen.

En dat zijn alleen maar een paar dingen die met Sloworganizing te maken hebben. Daarnaast lees ik graag fantasy en hou ik van kunst, van Sting en van flipperen. Om maar wat te noemen.

Ik ben niet gemiddeld, zeg ik vaak.

Dat is niemand. Daar ben ik van overtuigd. Iedereen heeft interesses of ideeën die niet gemiddeld zijn. Het jammere is dat het niet zo eenvoudig is om dat te laten zien. Als je afwijkt, dan krijg je te maken met afkeuring, omdat je niet aan een plaatje voldoet.

Met Sloworganizing ben ik ook al niet gemiddeld, omdat ik me richt om het mentale gedeelte van organizing. Mijn stelling is dat ruimte in je hoofd zit en dat je daar eerst ruimte moet maken, voordat je dat in je huis kunt doen.

Je kunt wel starten zonder dat je naar binnen kijkt, maar je loopt dan vast.

Het heeft jaren geduurd voordat ik dat zo helder kon opschrijven. Eerst omdat ik het nog niet helemaal duidelijk had, er was namelijk geen voorbeeld. En daarna omdat ik niet wist of ik dat wel kon maken, zo’n keuze.

Organizing is toch juist praktisch en als organizer ga je aan de slag met je klanten. Stapels wegwerken en kasten uitmesten.

Het duurde lang voordat ik kon zeggen dat dat voor mij niet het belangrijkste was. En dat ik geloof dat je dat prima zelf kan, zodra je ruimte in je hoofd maakt.

 

Dit is wat het is om je wens te vinden, om je eigen pad te volgen. Ergens beginnen omdat je voelt dat dat voor jou belangrijk is, in mijn geval organizing. En dat dan telkens aanpassen, stappen nemen, zodat je het steeds meer op jouw manier kunt doen. Steeds meer jezelf kunt zijn.

Ik heb trouwens ontdekt dat je dan kritiek krijgt, maar ook bewondering. Want er blijken dan opeens toch mensen te zijn die er ook zo over denken. Maar dat niet durven te zeggen. Of het nog niet kunnen zeggen.

Het is niet altijd een helder pad, ik ben ergens begonnen en steeds een stapje verder gegaan. En natuurlijk was ik die weg al op gegaan, voordat ik begon met organizing.

Je wens vinden is een weg die je loopt, waarbij je steeds een stapje verder gaat. Stap voor stap. Het is misschien meer je wens volgen dan je wens vinden. Je weet vooraf niet precies waar je uitkomt, maar je hebt wel een richting. Die richting ontdek je door stil te staan en naar jezelf te luisteren, door aandacht te hebben voor je eigen ‘rare’ interesses en talenten. Door steeds meer te doen wat bij je past en los te laten wat niet past.

Ben ik er, nu ik begin met Slow-leven? Natuurlijk niet, er komt altijd weer een volgende stap op de weg. Dat maakt het leven interessant.

Waar het om gaat is om onderweg plezier te hebben en om zo nu en dan stil te staan bij het patroon. Anders zie je de weg niet.

Ga je mee Slow-leven?

Vanaf december 2017 deel ik met je wat je kunt doen om van 2018 jouw opgeruimde jaar te maken. Ik geef je tips en opdrachten om te ontdekken wat je al weet en wat je al kunt. En hoe je daarmee verder komt naar je opgeruimde leven.

Schrijf je nu in voor maar € 22,50 en je doet mee tot en met maart 2018.

Je kunt ook voor een heel jaar meedoen. Vanaf april is er een nieuw thema en vanaf september een derde thema. Wat ik in de zomer doe, weet ik nog niet, voorlopig niets. Maar wie weet verzin ik nog iets. Ik heb ook nog niet besloten wat de andere 2 thema’s zullen zijn. Ik laat je dat op tijd weten.

Ik weet ook nog niet precies hoe het programma zich zal ontwikkelen. Maar de kans is groot dat dat gebeurt, dat het zich uitbreidt. Als je je nu inschrijft voor het hele jaar 2018 betaal je slechts € 59,50.oor het jaarabonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code