Het is tijd voor jouw opgeruimde leven

Sloworganizing is meer dan opruimen van je spullen. Het gaat veel meer om de dingen doen die je belangrijk vindt, leven vanuit je hart, zoals jij bent. je eigen weg vinden. Jouw opgeruimde leven leven.

Misschien dat sommige mensen dat intuïtief doen, maar bij mij is dat vaak een zoektocht. En ik merk dat dat voor veel mensen geldt. Een tocht met zijwegen en onverwachte ontdekkingen. Soms moet je een stukje terug om een andere afslag te nemen. Soms kom je opeens razendsnel vooruit.

De kunst is om te genieten van de reis, want je bent langer onderweg dan op je bestemming. En als je denkt dat je op je bestemming bent, dan is er meestal al snel weer een nieuw uitzicht en een nieuw pad in te slaan. Dat is het leven.

Om op je eigen pad te blijven en om je leven zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken, kun je wel wat doen. Dat is wat ik je wil geven met Sloworganizing en in het weekend Tijd voor jouw opgeruimde leven.

Dit zijn de stappen die zorgen dat je op jouw pad blijft:

1. Energie
Om wat dan ook te doen heb je energie nodig, zodat je je kunt aanpassen aan wat er gebeurt. Dat is allereerst fysieke energie: slapen, bewegen, eten.

Er zijn meer soorten energie: je krijgt energie van interactie met anderen, als je iets doet voor anderen. Maar ook als je mooie dingen ziet, verrassende nieuwe informatie krijgt en nog veel meer.

2. Pauze
Je krijgt ook energie van een pauze. Dat kan variëren van een paar seconden, tot een dag of zelfs langer. Het weekend Tijd voor je opgeruimde leven geeft je zo’n pauze.

Vaak zie je beter wat er echt speelt als je even een stapje terug doet, even wat afstand neemt. Dat is voor veel mensen lastig, voor mij ook. De neiging om door te rennen, zit diep. Even stoppen, dat schiet toch niet op?

In werkelijkheid is even stoppen en stilstaan in de meeste gevallen veel effectiever dan steeds maar doorrennen.

3. Aandacht en focus
Als je dan stilstaat, dan kun je aandacht hebben voor wat er echt speelt bij jou. Wat voel je eigenlijk? Wat zegt je intuïtie, je hart? Die zachte stemmen worden vaak overschreeuwt door je omgeving of je ego: je doet wat anderen verwachten, wat gebruikelijk is of wat er goed uit ziet. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar het is goed om zo nu en dan te luisteren naar wat er in jezelf leeft.

4. Je wens vinden
Als je weet wat er in jezelf leeft, dan ontdek je je wens. Datgene wat voor jou echt belangrijk is. Jouw weg, jouw pad. Dan kun je met focus verder met wat voor jou echt belangrijk is. Dan kun je echt leven volgens jouw waarden.

5. Loslaten
Zodra je weet wat bij jou hoort, kun je ook loslaten wat niet bij je hoort. Dat geldt voor spullen en voor activiteiten. Je kunt nee zeggen tegen de dingen en de acties die niet bij je passen. Daardoor krijg je ruimte voor je wens en ontstaat energie voor nieuwe dingen.

Stap zes is dan om werkelijk in actie te komen, om dit allemaal echt te doen en op te nemen in je leven. Dan ben je weer bij de vier stappen van slow (het hoe).

Je leest al in mijn beschrijving dat deze stappen echt bij elkaar horen. Door je bewust te zijn van de stappen, kun je ze ook zetten en zo kom je verder.

In feite is het een spiraal, want als je iets hebt losgelaten ontstaat nieuwe energie en kun je opnieuw stilstaan bij wat in jou leeft en wat echt belangrijk is. Zo focus je steeds verder op jouw weg en loop je verder op jouw pad.

Wil je meer weten over deze stappen en je opgeruimde leven? Kom naar Tijd voor jouw opgeruimde leven.

Van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag doorlopen we de vijf stappen. Als je naar huis gaat, dan ben je klaar om echt dingen te veranderen. Stap voor stap en in je eigen ritme. Zodat je ruimte maakt om te doen wat voor jou echt telt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code