Het nut van bloggen

Hoe een artikel je helpt – ook jaren later nog

Een tijdje geleden werd ik tegen 10 uur ‘s ochtends gebeld door een mevrouw van BNR nieuwsradio. ‘U heeft in 2006 een column geschreven over thuis vakantie vieren. Mogen we u daar over interviewen?’

Natuurlijk zei ik ja, hoewel ik geen idee meer had dat ik geschreven had over vakantie in eigen huis, Laat staan wat ik had geschreven.

Nou wilde het geval, dat ik op het punt stond de deur uit te gaan en de uitzending was om 12.30 uur. Dat zou dus niet lukken. Dat geeft niet, vond de dame van BNR: ‘Dan ren ik meteen even naar de studio en dan doen we het gesprek nu meteen.’ Tien minuten later was het geregeld.

Gelukkig was ze wel zo aardig om me een beetje door het gesprek heen te leiden, want ik wist echt niet meer wat ik in die column allemaal beweerd had.

Wat bleek nu, die dag was er een nieuwsbericht dat Nederlanders steeds vaker thuis vakantie vieren. Dat zou met de crisis te maken hebben. En als je zoekt op internet naar ‘vakantie in eigen huis’, dan vind je inderdaad een column van mij uit 2006 met precies die titel.

De dame van BNR had dat gedaan en zo was ze bij mij terecht gekomen. Het betreffende verhaal staat niet eens op mijn eigen site. Destijds schreef ik een wekelijkse column voor de site nederlands.nl en daar staat ook dit verhaal. Uiteraard ook met een kleine biografie erbij en een linkje naar mijn site. Ze had dus nog best wat moeite gedaan om me te vinden.

Mocht je nog twijfelen aan het nut van artikelen schrijven, dan is dit een mooi voorbeeld van wat het je op kan leveren. Ook jaren later nog.

Ben je organizer, wil je zelf artikelen schrijven, maar weet je niet precies waarover of vraag je je af wie daar nou op zit te wachten? Kom dan naar de Verdiepingsdag Online lawaai maken op 21 november 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code