Hier loopt bijna iedereen tegenaan

Ik geloof dat jij de oplossing in handen hebt voor je opgeruimde leven. Je weet het al, alleen wil je het nog niet weten of toegeven aan jezelf.

Dat is ook niet raar, het is zelfs heel begrijpelijk.

Want om dat te zien, moet je ook andere dingen aan jezelf toegeven.

Wees mild, wees mild
Om te beginnen is het nodig om jezelf geen verwijten meer te maken. Zolang je het jezelf kwalijk neemt dat het tot nu toe niet goed lukt om op te ruimen, is het heel lastig om in actie te komen en te blijven.

De weerstand die je voelt is geen weerstand tegen opruimen, het is de weerstand tegen het idee dat het tot nu toe niet gelukt is om op te ruimen.

Je verzet je tegen de werkelijkheid. En daar kom je nooit echt verder mee.

Als je stopt om boos te zijn op jezelf en op het feit dat er stapels zijn, dan ben je al een stuk verder.

Je hebt de oplossing al
De volgende stap is om toe te geven dat je tot nu toe de oplossing buiten jezelf hebt gezocht en dat dat niet heeft gewerkt.

Misschien volg je mij al een tijdje en lees je artikelen van andere organizers en coaches. Wie weet heb je wel een stapeltje boeken over opruimen in huis.

Die praktische tips ken je wel. Als de oplossing daar lag, dan was je al opgeruimd.

Daar zit het dus niet in.

Wat je nodig hebt is dat je anders gaat denken over spullen en opgeruimd leven.

Ergens heb je bedacht dat opruimen betekent dat je niet jezelf kunt zijn. Wat dat ook is voor jou. Dat opruimen saai is of dat een opgeruimd huis de creativiteit in de weg staat of dat al die kranten een bron zijn van informatie waar je niet buiten kunt.

Ik noem maar wat, er zijn nog een hoop andere dingen te bedenken die je tegenhouden om op te ruimen.

En die dingen zitten allemaal in je hoofd. Het is een verhaal dat je jezelf vertelt. Dat verhaal komt wel ergens vandaan. Ook hier hoef je jezelf geen verwijten te maken.

Ooit heb je dat verhaal bedacht omdat het je hielp om je staande te houden in een onoverzichtelijke wereld. En als je dat al als kind hebt gedaan, dan was dat ook een wereld waarin je niet zelf kon beslissen.

Je had dus alle reden voor dat verhaal,

Maar nu is het tijd om dat verhaal los te laten.

Dan kun je onderzoeken wat voor jou de echte reden is om niet opgeruimd te zijn en dan kun je ook de oplossing zien.

Het is niet zo makkelijk om in je eentje je denkpatroon te veranderen. Daarom heb ik een mailserie gemaakt met de acht meest voorkomende verhalen die je tegenhouden op opgeruimd te leven. Je leest er hier meer over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code