Iets nieuws: vragen staat vrijdag

Ik heb iets leuks nieuws voor je: aanstaande vrijdag 24 oktober kun je mij alle vragen stellen die je wilt. Nou ja, over organizing dan.

Dus : wil je iets weten? Vraag het mij op vrijdag 24 oktober 2014 tussen 10 en 16 uur.

Stel je vragen over tijd, focus, administratie, papier, uitstelgedrag, perfectionisme, ordenen, loslaten van spullen. Wat je maar wilt, als het maar iets te maken heeft met organizing.

Hoe kun je je vragen stellen?

Je kunt mij op verschillende manieren bereiken:

Mijn antwoorden op je vragen zijn openbaar, zodat ook anderen er iets aan hebben. Dus een rechtstreeks bericht op Facebook of Twitter zal ik beantwoorden in mijn eigen tijdlijn. Als je een e-mail stuurt, dan kan ik je vraag en het antwoord op Facebook of op mijn blog plaatsen.

Ik beantwoord vragen in volgorde van binnenkomst op Facebook, twitter en het blog. Mailberichten beantwoord ik als er tussendoor nog tijd over is.

Is je vraag deze keer niet aan de orde gekomen? Probeer het dan nogmaals op de volgende vragen staat vrijdag. Het is mijn bedoeling om dit elke maand te doen.

Drie keer een Focusgesprek
Tot slot heb ik nog een heel bijzonder aanbod: een Focusgesprek met mij. Aanstaande vrijdag heb ik 3x een half uur vrij gemaakt om telefonisch of via Skype jouw vragen te beantwoorden. Er is dus plek voor 3 personen.
Klik hier om je Focusgesprek te reserveren. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Deze gesprekken zijn natuurlijk niet openbaar, maar het kan wel zijn dat ik een blogje schrijf over één van je vragen. Klik hier om meteen je Focusgesprek te reserveren. Is het dit keer niet gelukt? Wees dan alert op de volgende Vragen staat vrijdag.

3 thoughts on “Iets nieuws: vragen staat vrijdag

 1. Beste Yvonne,

  Sinds een tijdje lees ik met veel interesse je organizingtips, je hebt me al veel inzichten gegeven. Dank daarvoor! Nu heb ik met betrekking tot vragen staat vrijdag een vraag aan jou:

  Ik merk dat als ik aan het opruimen en schoonmaken sla, dat ik dan tot een bepaald punt kom en dat het daarna stagneert. Ik kom als het ware niet verder. Tegenwoordig ben ik allang blij als de benedenverdieping er acceptabel uitziet, maar de slaapkamers mogen hier ook wel eens extra worden aangepakt (lees: kasten uitmesten) om maar niet te spreken over de zolder, bv achter de schotten waar ik dus helemáál niet aan toe kom. Dat frustreert me enorm. Daarbij heb ik ook nog een man die niet zo opruimerig is, en ik heb vaak het gevoel dat als het beneden eindelijk een beetje netjes is en ik door wil naar het volgende dat ik dan beneden alweer helemaal overnieuw kan beginnen omdat het gewoon niet bij te houden is. Ofwel: ik loop gewoon vaak achter de feiten aan. En dat is weer niet zo handig want aangezien ik nu sinds 4 maanden moeder ben geworden van een geweldige dochter wil ik die gemoedstoestand natuurlijk niet op haar overbrengen. Maar het zou zo fijn zijn om uiteindelijk de rust in huis te vinden! Dus mijn vraag is eigenlijk: hoe doorbreek ik dit en kom ik verder?

  Groetjes van Simone

 2. Beste Simone,

  Dat is een hele interessante vraag. Eigenlijk zou ik je moeten spreken om er achter te komen wat er precies aan de hand is (als je wilt kun je nog een Focusgesprek inplannen voor vandaag, dat kan nog).

  Er zijn namelijk meerdere verklaringen mogelijk voor wat je ervaart.
  Wat het eerst bij mij opkomt als mogelijkheid is perfectionisme. Dan zou het zo zijn dat je het zo goed wilt doen, dat je nooit klaar bent. En dan kom je dus nooit toe aan andere dingen.
  Een andere mogelijke verklaring is dat je je verliest in details en er daardoor lang over doet. Maar dat is een beetje een gok van mijn kant.

  Wat je zou kunnen uitproberen is om de benedenverdieping te doen in een bepaalde tijd, bijvoorbeeld een half uur of een uur. Je doet dan gewoon wat je kunt doen en dan is het klaar voor dat moment. Daarna neem je een korte pauze en dan begin je op een andere plek met dezelfde tactiek. Je gaat dan bijvoorbeeld een half uur of een uur in de slaapkamer werken. Zo weet je in elk geval zeker dat je ook een begin kunt maken met een andere klus. Succes.

 3. De eerste vragen staat vrijdag is voorbij en ik heb echt interessante vragen gehad. Heel erg bedankt daarvoor. Ik heb een aantal vragen gehad die te maken hebben met het bovenstaande: hoe hou ik het vol, wanneer is het klaar, hoe begin ik op een handige manier? Ik heb die vragen al vaker gehad, dus ik ga die verwerken in het eerstvolgende artikel voor de Organizingtips. Ontvang je die nog niet? Je kunt je hier inschrijven: http://www.sloworganizing.nl/aanbod-organizingtips.htm

  En de volgende vragen staat vrijdag is op 21 november, daarover later meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code