Loslaatuitdaging: mijn papierwinkel de baas

20150118_142830_resizedIn augustus vorig jaar werd ik zelf ge-organized. Ik volg een opleiding tot senior organizer en één van de opdrachten is om je te laten organizen door een collega. Een hele goede ervaring, omdat ik daardoor weer besefte hoeveel vertrouwen het vraagt om iemand in je huis te laten.

Ik liet haar mijn werkkamer zien en zij maakte de terloopse opmerking dat ik wel veel papier heb. Daardoor ging ik net even anders kijken. Inderdaad heb ik veel artikelen, printjes en andere dingen op papier. En misschien is dat niet altijd meer nodig.

Eind november 2014 had ik een overstroming in mijn werkkamer. Iets met verwarmingsbuizen en lekkage bij de buren. Daardoor was mijn halve werkkamer nat. Inmiddels is het ergste wel opgedroogd, maar eigenlijk moet het tapijt vervangen worden. Dat betekent dat alle meubelen uit de kamer moeten. En om die te kunnen verplaatsen moeten ze leeg. Dat is natuurlijk veel makkelijker te doen als er minder in zit. En wat er in zit is vooral papier.

Zo heb ik 2 redenen om eens heel kritisch te gaan kijken naar mijn papierwinkel. En dat is precies wat ik de komende 2 maanden wil doen. Het doel is om in elk geval het kastje op de foto leeg te maken, zodat dat niet terug geplaatst hoeft te worden. Daarmee komt er ook meteen veel meer ruimte en licht in de kamer. Dat maakt het prettiger werken.

Je ziet het kastje op de foto. Na de overstroming is het verplaatst, vandaar dat het een beetje gekke foto is. Het is ongeveer 1.20 hoog en een meter breed. Zoals je ziet staat er een bakje op dat ook hoognodig geleegd moet. En er in zit onder andere een hangmappenlade die behoorlijk vol is met knipsels en herinneringen.

Ik ga er mee aan de slag tot 14 maart. Je leest mijn belevenissen op dit blog.

Doe je mee met je eigen loslaatuitdaging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code