Opruimen in je eigen ritme: check je weekritme

slak3Alles heeft een ritme, niet alleen je dag, maar ook je week. Zelf zak ik meestal in de loop van de week een beetje af. Niet dat ik minder gemotiveerd ben, maar wel minder energiek. Maar op maandag moet ik dan altijd wel weer even op gang komen.

Dat betekent dat dinsdag en woensdag mijn beste werkdagen zijn. Niet altijd, maar meestal. Iets om rekening mee te houden in de planning.

Wat betreft maaltijden zit het weer wat anders in elkaar: aan het begin van de week wil ik graag gezond koken en heb ik daar ook de puf voor. Naarmate de week vordert, wordt dat minder. En als ik in het weekend niet weg ben, dan wil ik wel een nieuw recept uitproberen.

Je kunt je hier enorm tegen verzetten, maar dat kost ook weer heel veel energie. Het is effectiever om er mee te werken. Dan kan ik moeilijke en creatieve taken op dinsdag en woensdag plannen en vooraf alvast bedenken hoe ik op donderdag en vrijdag makkelijk en toch gezond kan eten.

Werk jij al met je weekritme mee?

Lees hier meer over opruimen in je eigen ritme

Tot Kerstmis 2014 lees je hier op donderdag een tip om in je eigen ritme op te ruimen: wat heb je daaraan en hoe werkt het?

1 thought on “Opruimen in je eigen ritme: check je weekritme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code