Opruimen in je eigen ritme: je jaarritme

jaarplanningA42015Het jaar 2014 is bijna ten einde. Hoog tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Ook daarin zit een ritme. Een natuurlijk ritme in de seizoenen en de feestdagen. Dat is er gewoon, daar hoef je niets voor te bedenken.

Je kunt ook je eigen ritme maken. Je eigen muziek zou je kunnen zeggen. Dat zit in je jaarplanning.

Een heel jaar overzien is lastig en je weet dat er onderweg dingen zullen veranderen. Toch is het goed om vooruit te denken. Als ondernemer als helemaal, maar ook privé helpt het je.

Wat wil je in elk geval doen volgend jaar? Wat wil je bereiken? Welk gevoel of thema hoort bij het nieuwe jaar?

Het focust je gedachten en dat maakt de kans groter dat het ook werkelijkheid wordt.

Zelf maak ik een jaarplanning op 1 A4, zo heb ik in één oogopslag het overzicht. Je ziet ‘m op de foto. Dat helpt me enorm. Want nu heb ik iets waar ik aan kan sleutelen.

Natuurlijk blijft dit niet het hele jaar hetzelfde. Maar het is altijd makkelijker om iets aan te passen dan om helemaal met niets te beginnen. Je ziet ook wel dat nog niet alles is ingevuld en dat geeft niet. Ik heb een aantal ijkpunten en die zitten in mijn hoofd. De ideeën komen dan ook wel. Omdat mijn onderbewuste iets heeft om mee aan de slag te gaan.

En alles wat ik tegenkom aan informatie kan ik hierin passen. Of niet en dan heb ik weer een onderwerp voor volgend jaar.

Wil je ook een jaarplanning op 1 A4?

Kom dan op 16 januari 2015 naar de training voor ondernemers

Of op 23 januari naar de training voor je actieplan voor je huis

Dit is mijn laatste blog in de reeks over ritme en stap voor stap opruimen.
Volgende week: Lekker licht het nieuwe jaar in.

1 thought on “Opruimen in je eigen ritme: je jaarritme

  1. Eigen ritme, wat fijn. Ik heb ervaren dat het echt helpt om plannen te maken. Dan gaat het vanzelf borrelen in mijn hoofd en komen de ideeën. 1 A4 klinkt heel overzichtelijk. Ik doe graag mee op 16 januari 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code