Papieren, papieren, papieren

Ken je dat oude liedje nog? Paroles, paroles, paroles. Daar moest ik aan denken, maar dan met de woorden papieren, papieren, papieren.

Je moet daar steeds alert op blijven, anders wordt het vanzelf meer, lijkt wel. Dus op 3 plekken weer wat papier losgelaten.

49tijdschriftenOm te beginnen: tijdschriften. Eind vorig jaar had ik al wat weggedaan, maar er lag toch nog een flink stapeltje, waar eerlijk gezegd niet veel beweging in zat de afgelopen 2 maanden. Want ik lees dan toch liever iets wat nieuw binnen is gekomen. Dus tijd om die oude bladen los te laten.

50oudlogoDan heb ik een flink aantal hangmappen met papieren van mijn bedrijf. Nu ik over ben op Sloworganizing, hoef ik de spullen met het logo van Opgeruimd Organizing niet meer te bewaren. Dat ga ik toch niet meer gebruiken, ik wil mensen naar de site van Sloworganizing hebben. Deze stapel is het resultaat van een eerste greep in de mappen, als ik meer tijd heb, dan is daar nog wel wat meer te halen. Maar dit geeft al ruimte.

51oudlijstjeAls laatste een klein dingetje: dit schrijfboekje lag al heel lang op mijn bureau met aantekeningen van jaren geleden. Ideeën, to do lijstjes, wie te bellen, dat soort dingen. Allemaal achterhaald of uitgevoerd. Lekker scheuren dus. De rest van het boekje ga ik nu gebruiken om mezelf dagelijks 10 complimenten te geven. Daar krijg ik een goed gevoel van en het boekje heeft een bestemming en is in gebruik.

Stand van zaken Loslaatuitdaging op 26 februari 2013:

Los te laten:           80
Losgelaten:            51

Nog los te laten:     29

De Loslaatuitdaging
Tijdens de Loslaatuitdaging laat Yvonne de Bruin van Sloworganizing 80  voorwerpen los in 80 dagen. De uitdaging loopt van 2 januari tot 22 maart 2013, in de aanloop naar de Landelijke Loslaatdag op 23 maart 2013. Verzin je eigen Loslaatuitdaging en doe mee. Download ook de gratis Loslaattoolkit met 7 manieren om makkelijker los te laten.

16 thoughts on “Papieren, papieren, papieren

 1. Dat is ook een hele uitdaging, dit is nu al de 3e x dat ik ermee begin. 10 is best veel en ik heb de neiging om het te ‘vergeten’. Maar ik kan altijd opnieuw beginnen. Het brengt me namelijk ook veel: je gaat kijken naar de positieve dingen op een dag. En dat geeft een heel ander gevoel. Maar het is misschien wel moeilijker voor me dan de hele loslaatuitdaging.

 2. Vandaag me door 14 tijdschriftcassettes heen gewerkt, wat een werk; ik wilde natuurlijk elk papiertje bekijken(!), maarrrr…. al koste het me eerst moeite, toch heb ik enorm veel losgelaten….
  en wel:
  2 snoopy stikkers, 2 ariadnes, 3 patronenbladen, 3 patronetijdschriften, 3 boekjes met breipatronen, 3 sinterklaaskadootjes/surprise tijdschriften, een hele stapel met ideeen en werktekeningen, 1 kinderen-poppenspecial, een klussencursus voor thuis in map, een paar mooie eet-kaarten van bertolli (zo mooi dat ik er altijd iets mee wilde doen, maar nooit gedaan en al 4 verhuizingen meegesleept), 2 blaadjes kerst-label-stikkers en 14 velletjes, meeste nog in folie poezieplaatjes….
  En daarmee ben ik nu op 100 losgelaten spulletjes (en tel ik mijn meter woonbladen als 1!!)
  Wow, ik ben trots op mezelf… 😉

 3. Door sommige reacties krijgt de loslaatuitdaging naar mijn idee meer iets van een loslaatwedstrijd! Daarnaast vraag ik me ook af na hoeveel tijd diegenen die in sneltreinvaart loslaten spijt krijgen van het loslaten van bepaalde dingen.

  • beste JV,
   ging ik even kijken welke reacties je bedoelde en doordat er maar van een paar mensen reacties staan vermoed ik dat je mij (ook) bedoeld zeker als ik lees over de hoeveelheden 😉
   Als dat idd het geval is mag je me best persoonlijk aanspreken hoor en als het idd over mijn “hoeveelheden” gaat (tot nu toe is het tenslotte alleen een vermoeden) dan kan ik alleen maar zeggen dat het me zelf ook enorm verbaasd!
   Wat een spullen heb ik al die jaren en 3 verhuizingen met me meegesleept!
   Ik ben een kei in het netjes opbergen, maar zelfs dat lukte me uiteindelijk niet meer en wist ik dat ik nu een keer “echt” aan de slag moest gaan.
   Ik voelde me geremd in mijn creativiteit, omdat ik niet meer weet waar ik het allemaal moet laten (en ik ben kunstenaar dus dat werkt natuurlijk niet) en wist dat er iets moest veranderen..
   Nu is de knop om en ben grondig aan het uitzoeken en verbaas me steeds weer over wat er allemaal uit die laadjes, bakjes, dozen en kastjes komt en zie het af en toe niet meer zitten, door de chaos, waar ik moeilijk mee om kan gaan, maar ik denk aan het eindresultaat..
   En als het idd om mijn reacties gaat: ik ben op geen enkele wijze bezig met een wedstrijd! Het is eerder een strijd met mezelf…

   • Hoi J.V.

    Met het lezen van je bericht moet ik denken aan de ervaring die ik vorige week had. Deze ervaring was eerst vervelend maar eindigde mooi.

    Vorige week zat ik mijn lijst van 55 dagen te lezen. Omdat ik gekozen heb om echt iedere dag iets los te laten is deze lijst best lang, maar ik vond hem tegenvallen. Is dit alles wat ik heb gedaan? Dit gaat toch eigenlijk nergens over? Ik dacht dat ik zo goed bezig was… Ik was teleurgesteld. Toen kwam het mooie moment. Ik realiseerde me dat ik mijn lijst zo matig vond omdat ik de spullen echt los had gelaten! Vandaar dat ik de lijst zo simpel vond. Dat is prachtig!

    Zo kom ik op jouw vraag over spijt. Ik ben erg van de kringloop dus alles wat ik weg heb gedaan was niet meteen de deur uit. Ik liet mij leiden door mijn gevoel. Als ik onrustig zou worden van een loslaatactie mocht ik dat specifieke ding gewoon terugpakken. En het mooie is, bij dit project heb ik geen enkel ding teruggepakt!

    Nu ik dit zit te schrijven bedenk ik mij: weggooien doe je achteloos, loslaten doe je gedachteloos.
    Vasthouden doe je met je hoofd, met je belemmerende gedachten. Maar je gevoel, je echte ik, weet veel beter dan je hoofd wat je nou eigenlijk echt wilt houden.

    Bij dit loslaatproject probeer ik niet naar mijn belemmerende gedachten te luisteren en laat ik mijn gevoel spreken. Daarom ben ik erg blij met de voorbeelden die ik van anderen krijg. Als er iets genoemd word waardoor het bij mij gaat kriebelen, dan is dat herkenning. Dan weet ik dat ik het met mijn hoofd vasthoud en dat mijn echte ik dat ding als ballast ziet. Wegdoen is dan geen zware taak maar een logische, automatische actie.
    En omdat ik met mijn voorbeelden misschien anderen kan helpen, zet ik af en toe een ervaringen op de site.

    Phoe hé, wat een filosofisch stukje is dit geworden. Ik hoop dat ik er iemand mee geholpen heb.
    Leer je signalen herkennen, vertrouw op je gevoel!

 4. Ben ik de enige die nog aan het loslaten is?
  Was dit niet een dagelijks-of-regelmatig-loslaat-blog?
  Ik werk me een slag in de rondte en al zie ik af en toe de bomen door het bos niet meer, ik ga vrolijk door en denk daarbij aan hoe het er uiteindelijk uit zal zien…

  Vandaag losgelaten:
  lichte sier bladeren, bruine sier bladeren, brilketting, CD´s om te knutselen, diakoffer, doos stikkertjes, fimo geboortetegel, fimo tegeltje boot, fimo tegeltje snoopy, fimo tegel wandelaar, fimo tegeltje P, glaasje voor waxinelichtje, haloween deko, patronen voor huisjes, retro button, retro sjaaltje, rode sleutelketting, schelpen, sleutelketting met lieve beestjes, tekeningen, 2 zelfgemaakte kommetjes…

 5. Ha Ha. Ben nog wel bezig hoor. Hier komt er weer eentje van mij…

  Videobanden. Ja, ik heb ze nog. Vele uren opnamen die ik eigenlijk nog uit moet zoeken… iets wat ik moet (van mezelf) maar het komt er niet van. Ik heb 26 banden ongezien weggegooid. Dat is heel erg veel en best moeilijk, maar het geeft me wel een hoop rust en ruimte. Ik hoef niet meer!

 6. @YvonneK zie mijn nieuwe blog, soms dan heb je even een pauze nodig + ik had even een loslaatdip. Die had ik verwacht bij 40, maar het was nu. Dus ja, mijn streven is om vaker te plaatsen, maar dat lukte even niet. En ik had het wel weer opgepakt, maar dan moet ik ook nog even de tijd vinden om er over te schrijven.
  Wel supergoed bezig, jullie!

 7. Gelukkig! 🙂
  Wat goed S, zoveel videobanden weggedaan en ik heb er ook nog steeds een heleboel, maar ook daar gaat verandering in komen, maar first things first, dus eerst het atelier klaar, dan weer verder..
  Ok Yvonne, bedankt voor je antwoord, ja die dip hè, ik had hem ook vandeweek, omdat de chaos die ontstaat me “lam” legt, maar ik heb me toegesproken en dacht: als ik verder ga, oogkleppen op voor de vreselijke puinhoop, dan is het sneller voorbij straks en heb ik een leger en opgeruimder huis…
  Dus de schouders er weer onder gezet en vrolijk, met een muziekje erbij verder gegaan….
  Vandaag was het zo´n prachtige zonnige dag en heb ik het nuttige met het aangename gecombineerd en heb ik het balkon opgeruimd en allemaal plantenpotjes uitgezocht en losgelaten…
  Jippie, daar is het nu heerlijk toeven 🙂
  Sterkte met de dip, see you..

  • Hallo Yvonne K,
   Dat is inderdaad een goede tactiek: denken aan je doel en zo door de dip komen. Succes en vergeet niet om af en toe ook pauze te nemen. Je hebt al veel gedaan.

   • Dankjewel Yvonne,
    ik neem heel veel tijd voor pauzes, al lijkt dat misschien niet zo, maar ik werk maar kort aan het opruimen, vanaf 14.00 uur doe ik er niets meer aan, ik trek de deur achter me dicht en ga iets creatiefs doen..
    Ik heb gewoon ongelooflijk veel “troep” in de laadjes, doosjes en kasten, dus kan er ook veel weg, het kost ook, nog, niet veel moeite… alleen veel tijd, maar ik heb mezelf veel tijd “gegeven”, tot het volgende “open atelier” en die is eind oktober, dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code