Uitdaging papierwinkel: vooruit dankzij de NS

Vanochtend was ik met een collega-organizer met de trein op weg naar Utrecht. Bij Gouda stonden we stil. Lang. Sein- en wisselstoring, we konden niet verder. Na een tijdje een plek met koffie opgezocht en daar onze tijd goed benut. Na een paar uur waren er bussen. Mijn collega was zo stoer om verder te reizen naar Utrecht. Ik had het gehad en besloot om het mezelf wat gemakkelijker te maken en te kiezen voor eenvoud: ik heb de bus terug naar Rotterdam genomen.

Zo had ik opeens een middag tot mijn beschikking, waar ik niet op had gerekend.

Je kunt dan 2 kanten op: hard aan het werk, zodat je ‘voorloopt’ op je planning of de ‘gekregen’ tijd voor iets anders inzetten. Ook daar besloot ik dat ik niet meteen hard hoefde te werken. Ik was aardig voor mezelf vandaag.

Ik besloot dat het wel een goed moment was om iets te doen aan de administratie-uitdaging.

artikelen3 Mijn doel is om een kastje overbodig te maken. De snelste manier is dan natuurlijk om de inhoud van het kastje zelf los te laten. Daar ben ik vandaag mee begonnen. Ik had 2 hangmappen die erg vol waren met uitgescheurde artikelen. Keurig op onderwerp in mapjes, dat wel. Maar eigenlijk doe ik er maar heel zelden iets mee. Van de onderwerpen waar ik wel iets mee wil, daar heb ik inmiddels ook boeken over.

Het is dus een statisch geheel. En daar zijn hangmappen niet voor, die zijn om te gebruiken, niet om te archiveren.

Dus ik heb een prettig half uurtje doorgebracht met het doornemen van de artikelen. Zeker niet met alles lezen, maar ik heb een snelle scan gedaan. De meeste heb ik zo weggedaan. Ook die over dat interessante onderwerp waar ik altijd nog iets mee wil: hoe je omgeving beïnvloed hoe je je voelt met kleuren, vormen en inrichting. Na al die jaren heb ik daar nog altijd geen vorm voor. Tijd om het los te laten. Er bleef een klein stapeltje over met artikelen waar ik meteen iets mee kan, zelfs nog voor Loslaten Magazine.

Resultaat: een stapel oud papier en een klein stapeltje om nog iets mee te doen. Dat gaat in een ander mapje. En twee lege hangmappen in het kastje. Dat lijkt niet veel misschien, maar ik vind het een goede start.

artikelen2artikelen1

(Voor alle duidelijkheid:de grote stapel links is weggegaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code