Zo houden je spullen je tegen

Heb je wel eens het gevoel dat je spullen je in de weg zitten? Dat je pas echt zou kunnen doen wat je wilt, als je spullen zijn opgeruimd?

Als je eindelijk ruimte hebt om te ademen en te bewegen?

Het klopt dat je spullen je tegenhouden om helemaal voluit te leven. Maar niet omdat ze je letterlijk in de weg staan.

Ze houden je tegen omdat je een obstakel van ze maakt in je hoofd.

Ik heb al eerder geschreven dat je een verhaal bouwt om je spullen. En dat dat verhaal waarschijnlijk staat voor emoties die je liever niet voelt.

Uiteindelijk spin je daar dan weer overtuigingen omheen, zodat de knoop om je spullen alleen maar strakker wordt aangetrokken.

Stel je hebt een stapel tijdschriften en je vertelt jezelf het verhaal dat je ze niet weg kan doen, omdat er interessante artikelen in kunnen staan, die je niet wilt missen.

Daar zit misschien onder dat je denkt veel informatie nodig te hebben om interessant te zijn in een gesprek. Je ouders vonden vroeger namelijk altijd dat je stil moest zijn en daardoor heb je het idee gekregen dat je eigenlijk niets te zeggen hebt.

Dat voelde toen natuurlijk niet goed, dat deed pijn, als kind en nu nog. Die pijn stop je weg, die wil je niet voelen.

En die pijn leidt ook tot een overtuiging: ik heb niets te vertellen.
Misschien denk je daardoor dat je echt niets hebt te vertellen over je leven en laat je alles maar een beetje over je heen komen. Of misschien heb je de overtuiging dat je niet goed genoeg bent en hou je je daarom altijd op de achtergrond. Je bent stil en zorgt voor anderen, want jij bent toch niet interessant. Wat jij meemaakt stelt niets voor.

Al die verhalen, verstopte emoties en overtuigingen zitten opgehoopt in die stapels tijdschriften.
Geen wonder dat je ze niet los kunt laten.

Dit is natuurlijk een voorbeeld om je duidelijk te maken hoe het kan zijn. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en niet iedereen maakt zo’n dikke knoop.

Als de knoop niet zo dik is, dan kun je waarschijnlijk makkelijker loslaten. Vind je dat echt moeilijk en lukt het je maar niet? Goede kans dat er een ingewikkelde knoop zit van verhalen, emoties en overtuigingen. Die ontwar je niet zomaar even.

Helemaal niet zo raar dus dat je die tijdschriften niet weg wilt doen. Er zit zoveel aan vast.

Zo maak je van je spullen een echt obstakel in je hoofd en daarom houden ze je inderdaad tegen. Niet omdat ze in je huis liggen, maar omdat ze een grote plek in je hoofd innemen.

Die knoop in één keer doorhakken, helpt meestal niet. Dan duikt er op een andere plek weer een nieuwe knoop (lees: stapel) op.

Je kunt wel de knoop ontwarren. Hij is namelijk niet zomaar ontstaan. Je hebt hem oorspronkelijk geknoopt om je te beschermen. Dat heeft je geholpen om te komen waar je nu bent.

Nu voel je het verlangen om op te ruimen en dat is een teken dat je knoop je niet meer helpt, dat je die bescherming minder nodig hebt. Dat is mooi, dat betekent dat je gegroeid bent.

Je kunt de knoop bedanken en hem met liefde ontwarren, zodat je verder kunt, je ruimte kunt innemen zonder stapels.

Wil je ook meer ruimte? Gebruik dan de code Koper bij je aankoop en je krijgt tot en met 1 augustus 2018 een korting van 12,5%

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code