Yvonne in het kort:

Yvonne de Bruin is life organizer. Ze helpt ondernemende vrouwen die zich overweldigd voelen om hun leven te organiseren door ze het overzicht terug te geven in hun spullen en hun activiteiten. Dat betekent dat ze hun dagelijks leven zo inrichten dat het past bij wie ze zijn, zodat ze authentiek kunnen leven en meer impact hebben op de wereld.
 

Meer over Yvonne:

Wat mij drijft
Vandaag de dag wordt er veel van je gevraagd. Je moet veel zelf regelen, steeds meer keuzes maken: je zorgverzekering, je telefoon. Je kunt alles worden, maar wat past bij jou? Deze wereld is ook nog eens vol afleidingen en verleidingen. Je kunt uren internetten, mailen en televisie kijken. Echte aandacht is een schaars goed geworden.

Ik zie veel mensen worstelen met al deze mogelijkheden en afleidingen. Sommigen gaan daar bijna aan ten onder. Terwijl ik weet dat het ook anders kan. Dat het zoveel helpt als je je leven anders inricht. En soms is daar helemaal niet zoveel voor nodig. Kleine aanpassingen hebben vaak een grotere impact dan je denkt.

Dat is wat mij drijft: om mensen met kleine aanpassingen eenvoudiger te laten leven. Zodat ze meer energie hebben en meer tijd voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Je spullen en je activiteiten geven weer wie je bent
Mijn stelling is dat je je het beste voelt als je omgeving, je spullen en je activiteiten passen bij wie je bent. Ik kijk hoe je op een heel praktische manier je leven zo kunt inrichten dat het past bij je waarden, zodat je je passies kunt leven, zodat je jezelf kunt zijn en aandacht kunt hebben voor anderen. Zo kun je authentiek leven en meer impact hebben op de wereld.

Dat is niet een eenmalig iets, maar een reis die je leven lang duurt. Steeds veranderen er weer dingen in je leven en steeds pas je daar je spullen en je activiteiten op aan.

Mijn eigen reis naar wie ik ben
Zelf blijf ik ook steeds stappen zetten op die reis. In 2006 ben ik gestart met organizing. Toen heette mijn bedrijf Opgeruimd Organizing. Ik wilde vooral mijn ervaring delen met organiseren, structureren en plannen.

Vanaf het begin deed ik dat op een coachende manier, omdat ik wist dat het niet alleen ging om de spullen. Mijn ondernemende leven is een zoektocht geweest om de juiste combinatie te vinden tussen organizing en coaching, tussen het praktische en aardse en het mentale, tussen actie en idee.

Het fascineert mij waarom mensen wel of niet in actie komen. Wat maakt dat ze veranderen? Wat gebeurt er als mensen wel willen veranderen, maar dat toch niet voor elkaar krijgen? En wat kan ik doen om te zorgen dat ze toch in beweging komen?

Opgeruimd leven in je huis
Die zoektocht heeft geleid tot het boek Opgeruimd leven in je huis, dat in 2010 uitkwam. Dat schreef ik samen met enneagramcoach Sonja Buijs.

Spullen wegdoen is lastig door de emotionele lijm die er aan kleeft. Om te kunnen kiezen wat bij jou past, ga je op zoek naar de wens onder je spullen. Vervolgens ga je op zoek naar de manier van opruimen, die het beste bij jou past. Zo wordt het veel gemakkelijker om op te ruimen en opgeruimd te blijven.

Sloworganizing
In 2012 ging ik weer een stap verder door te starten met Sloworganizing. Daarmee combineer ik de inzichten uit het boek Opgeruimd leven in je huis met een praktisch stappenplan, waarmee je ook echt aan de slag kunt om je opgeruimde leven te realiseren. Om je leven op te ruimen en helemaal aan te passen aan wie jij bent.

Dat stappenplan gaat over praktische zaken, maar ook over hoe je kijkt naar je spullen en hoe je denkt over tijd. Zoals je stapels de chaos in je hoofd weerspiegelen, kun je overzicht krijgen door je spullen en je activiteiten aan te passen aan wie werkelijk bent.


Mijn reis gaat nog steeds verder. Ik heb in 2014 weer een groeispurt achter de rug (of wie weet zit ik er nog middenin?). Dat is steeds weer lastig en spannend en eng. Nu heeft het me gebracht dat ik heel duidelijk zeg dat ik life organizer ben. Dat betekent dat ik niet zomaar spullen opruim of je leer hoe je je tijd handig indeelt. Het betekent dat we samen je leven organiseren. Zodat je kunt doen wat voor jou belangrijk is, op jouw manier.

Dat is namelijk wat ik doe met Sloworganizing en waar ik helemaal blij van wordt.


Wil je je huis opruimen en opgeruimd leven? Hier lees je meer over hoe Sloworganizing je kan helpen

Wil je eenvoudig georganiseerd ondernemen? Hier lees je meer over wat Sloworganizing voor je kan doen 

 

Mijn achtergrond

Ik ben afgestudeerd als econoom en tot november 2008 was ik werkzaam als riskmanager bij een grote verzekeraar. In die functie gaf ik interne adviezen over risicobeheersing en verzorgde ik opleidingen en workshops. De overeenkomst met organizing is dat ik in beide activiteiten op zoek ga naar de hoofdlijnen in grote hoeveelheden ongestructureerde informatie.

Zelf ben ik van nature georganiseerd, maar ik heb mijn zwakke punten, zoals bijvoorbeeld boeken, waarvan ik er altijd meer koop dan ik kan lezen. En natuurlijk ben ik net zo druk als iedereen, heb ik ook te maken met grote hoeveelheden informatie die ik moet verwerken, deadlines die ik moet halen en een to do lijst die maar niet korter lijkt te worden. Daarnaast heb ik perioden gekend waarin mijn hoofd niet stond naar het bijhouden van praktische zaken. Ik weet dus dat zelfs de meest georganiseerde persoon tijdelijk ongeorganiseerd kan zijn.

Alle informatie die je aan Sloworganizing verstrekt beschouw ik uiteraard als vertrouwelijk en ik ga hier zorgvuldig en discreet mee om. Ik ben lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) en ik onderschrijf de gedragscode van de vereniging. Sloworganizing is onderdeel van Opgeruimd Organizing en onder die naam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam, inschrijvingsnummer 24388412.


Meld je hier aan voor gratis producten van Sloworganizing 

Ontvang gratis Organizingtips:

Je ontvangt 2 x per maand de gratis Organizingtips van Sloworganizing. Zo nu en dan stuur ik mails met extra aanbiedingen. Om je welkom te heten krijg je het e-book Het verhaal van je spullen gratis bij je aanmelding.

dit veld niet invullen s.v.p.